Održano tematsko događanje „Zdravi izbor“ u Zagrebu

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirano je 13.12.2017. u Zagrebu tematsko događanje „Zdravi izbor“, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Centra za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj CEDAR.

Tematsko događanja je održano u velikoj dvorani Prve ekonomske škole, a tijek je moderirala zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Ivana Portolan Pajić, dr.med. Uvodna tematska izlaganja održale su prof. dr. sc. Danijela Štimac Grbić, voditeljica Odjela za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti HZJZ i Lucija Pečlin, predstavnica Alcohol Policy Youth Network iz Ljubljane. Slijedila je dinamična rasprava u koju su se uključili stručnjaci Vera Musil, dr. med. i Snježana Šalomon, mag.soc.rada, iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te Antonia Puljić, dr.med., Klinika za psihijatriju Vrapče, kao i okupljeni mladi vršnjački edukatori u projektu Zdravo!

Sadržaj trećeg dijela Tematskog događanja činilo je predstavljanje tematskih preventivnih plakata usmjerenih mladima, koje su izradili učenici suradničkih škola. Predstavljanje cilja i sadržaja Natječaja Zdravi izbor te predložaka plakata koji su u okviru njega izrađeni  moderirala je voditeljica projekta Zdravo! Ksenija Rissi.

Na kraju događanja podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje u Natječaju i Tematskom događanju Zdravi izbor te su se prisutni družili uz zdrava osvježenja.